Permanent hårborttagning med Epilia laser


Vi har många års erfarenhet av hårborttagning med laser och nu kan vi även erbjuda den senaste teknologin med diod-laser och RF teknik (radiofrekvens). Epilia laser med radiofrekvens är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser och ljusbehandlingar. Vår utrustning är Medical CE godkänd, vilket betyder att den även får användas på sjukhus. Ett bra resultat med laser bygger på kunskap om kroppen och en effektiv maskin, så välj Skincare by Sandgren för vi är kunniga och har den senaste teknologin.

Trött på vaxning och generande hårväxt?


Hårborttagning med laser är ett effektivt sätt för den som önskar ett permanent hårfritt resultat. Det är enklare för dem som har mörka och grova hårstrån i kombination med ljus hud, men ny teknologi har gjort det möjligt att ta både ljusare hår och mörkare hudtyper. Epilia laser med radiofrekvens är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser och ljusbehandlingar.

Ta bort hår med laser!


Vid ditt första besök går vi igenom önskad resultat och vad du kan förvänta dig, sen lägger vi upp en journal på dig så att även laserterapeuten kan följa ditt resultat under hela behandlingsperioden. Det är är alltid samma terapeut som behandlar dig och detta i kombination med vårt journalsystem ger en optimal säkerhet samt det bästa resultatet. För att bli så hårfri som möjligt är det viktigt att du följer våra anvisningar: Man skall inte vaxa eller plocka bort håret innan laserbehandlingen eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.

Tar du speciella receptbelagda mediciner bör du informera oss innan din bokning. Ingen sol 14 dagar innan laserbehandling Nyrakad på behandlingsområdet, gärna dagen innan din behandling. Din hud måste vara så ljus som möjligt innan behandlingen, så låt din hud vila från sol även solarium ca 14 dagar före och 14 dagar efter din laserbehandling. Använd inte brun utan sol produkter, deodorant eller cremer på behandlingsdagen. Hårroten måste finnas och vara kvar under hela behandlingsperioden, så använd inga metoder som avlägsnar hårroten som t.ex. vaxning. Mellan dina laserhandlingar är det dock valfritt om du vill raka området. När du kommer till din första behandling måste du vara nyrakad, stubben får max vara 1 millimeter lång, så raka dig kvällen innan din behandling eller eventuellt på morgonen om ditt hår växer snabbt. Om vi behöver raka dig när du kommer till laserkliniken tillkommer extra kostnad.

Hur fungerar permanent hårborttagning?


Melanin i håret är det viktigaste för att permanent hårborttagning med laser eller IPL skall fungera. Melanin finns naturligt i all hud och hår med färg (det ger huden och håret dess färg). I håret finns två sorters melanin: Eumelanin (som gör håret brunt /svart) och Pheomelanin (som gör håret blont/rött). Ljusvågor (Laser–, diodlaser och IPL) fungerar bäst på mörkt hår i kombination med ljus hud.

Ljudvågor (Radio frekvens) är inte beroende av pigment och de styrs då av ljus och värme hos den som behandlas. En kombination med ljus– och ljudvågor kan därför ge optimalt resultat för både mörkhyade och för personer med mycket ljust hår. Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än IPL system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårreducering. Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Epilia RF (som vi använder vid laserhårborttagning) är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar.

Hårborttagning med laser?


Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig då från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör dom hårproducerande cellerna. För att få en effektiv behandling och kunna uppnå ett optimalt resultat krävs det då att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa rätt styrka i förhållande till hud- och hårfärg. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada liten. Diod-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen. Temperaturen i hårrötterna påverkas däremot inte av kylningen. Man får därigenom en selektiv hårborttagning.

Hur många laserbehandlingar behövs?


I de flesta fall behöver en patient 6-8 behandlingar för att uppnå önskad permanent resultat, men detta kan variera mellan olika patienter. Vissa kan även behöva fler behandlingar. Anledningen till detta är då att man vid hårborttagning bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserljuset under hårborttagningen.

Hur lång tid tar en laserbehandling?


Permanent hårborttagning tar allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som jag behandlar.

Hårborttagning laser


När syns effekten av laserbehandlingen?


Det tar upp till 14 dagar innan du kan se effekt av laserbehandlingen och under denna period kan det klia. Tänk även på att det är stor skillnad från en person till en annan.

Hur ont gör permanent hårborttagning med laser?


I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder upplever patienten betydligt mindre smärta med just laser. Patienten brukar känna laserpulserna som varma stick och de brukar tolereras väl. Det inbyggda kylsystemet hjälper dessutom till att ytterligare lindra smärtorna vid behandlingarna.

Hur länge bör det gå mellan laserbehandlingarna?


Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blivit aktiva igen. Om du har hårsäckar som vilar och saknar pigment, så leder det till att dessa inte upphettas av laserpulserna under laserbehandlingen som vi utför. Hårsäckarna kan var aktiva (växande) eller vilande och hår på kroppen växer i olika långa cykler. Längden på växtcykeln och aktivitetsgraden varierar mellan de olika kroppsdelarna. På huvudet är växtcykeln upp till 7 år och 90 % av hårsäckarna är aktiva. Detta kan jämföras med håret på armar och ben där den aktiva växtcykel är ett par månader och där ca 50% av hårsäckarna är aktiva. Flera faktorer påverkar hårväxten; arvsanlag, hormoner, nutritionstillstånd, ålder etc.

Kan man få ökad hårväxt av laser?


En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandlingen. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid efterföljande behandling.

Vad ska man tänka på efter laserbehandlingen?


Efter hårborttagning med laser får man normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad, eventuellt kan det även klia. Det är dock viktigt är att du inte river eller kliar, eftersom du då kan klia hål på huden och det kan ge ett infekterade sår, vilket ger en ärrbildning. För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter hårborttagning med laser är det därför viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framförallt de första 4 veckorna efter hårborttagningen.

Vilka personer är lämpliga för permanent hårborttagning?


Ju mörkare och grövre hårstrån och ljusare hud man har, desto bättre resultat erhåller man. Men vår senaste maskin Epilia använder sig av dubbla frekvenser med både laser och radiofrekvens (laser+RF) och när dessa frekvenser samarbetar blir det möjligt att ta bort ljusare och tunnare hår samt att arbeta på mörkare hudtyper, detta är inte möjligt med IPL eller vanlig laserteknik. Epilia diodlaser med RF har inbyggt kylsystem så att även de känsligaste områden kan behandlas utan risker för skador. Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta.

Frågor?


Har du frågor om permanent hårborttagning så kan du även kontakta mig för kostnadsfri telefonkonsultation 0760-22 11 90